a&o Brighton Palace Pier – een nieuw hostel

a&o hostels staat bekend om zijn goedkope overnachtingsplekken in de leukste steden. Nu heeft a&o een nieuw hostel geopend, in de levendige Engelse badplaats Brighton. a&o Brighton Palace Pier ligt op een prachtige plek, namelijk in het hart van de badplaats mét uitzicht op de beroemde pier. Lees in deze blog alles over dit nieuwe en betaalbare hostel.

a&o brighton palace pier
Foto via a&o hostels

Een monumentaal gebouw: a&o Brighton Palace Pier

Europa’s grootste hostelketen, a&o Hostels, heeft een tweede hostel geopend in het Verenigd Koninkrijk. Dit Hostel is nu hun 39e in heel Europa. a&o Brighton Palace Pier is centraal gelegen in het hart van de beroemde badplaats met uitzicht op de Brighton Pier. Een heerlijke locatie voor een bijzondere stedentrip!

Wat is a&o hostels?

Wellicht heb je nog nooit gehoord van a&o hostels. Ik heb deze naam van hostels ook pas sinds een jaar op de radar, omdat kennissen van ons er gebruik van hebben gemaakt tijdens hun vakantie. Zij waren ontzettend enthousiast, vooral over het feit dat het zo betaalbaar is.
a&o is een keten die in 2000 is opgericht en inmiddels 39 hostels heeft in 26 steden en negen landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen, Hongarije en Groot-Brittannië).

De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizende, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe. Als grootste aanbieder van hostels in Europa groeit de keten met meer dan 15 procent per jaar.

hotel hostel monumentaal gebouw brighton
Foto via a&o hostels

Over a&o Brighton Palace Pier

Ik heb even op de website gespiekt, en moet zeggen dat ik stiekem een beetje verliefd ben op het pand waarin a&o Brighton Palace Pier is gevestigd! Wat een plaatje zeg!
Het nieuwe hostel biedt 50 kamers met in totaal 186 bedden, een stijlvolle lobbybar in Victoriaanse stijl en een karakteristiek restaurant.
Het hostel is een monumentaal gebouw uit het Regency-tijdperk dat in 1819 dienstdeed als hotel en waar onder andere Charles Dickens zou hebben overnacht. a&o Hostels staat erom bekend accommodaties te openen in voorheen bewoonde gebouwen als onderdeel van hun streven naar duurzaamheid. Het bedrijf streeft er zelfs naar om in 2025 de eerste Europese keten van energie neutrale hostels te zijn.

Nog meer nieuwe ontwikkelingen

Hoewel a&o Brighton Palace Pier al per direct open is voor verblijf, zijn er plannen om nog eens 1,45 miljoen euro te investeren in de gefaseerde modernisering van het pand in de wintermaanden. Deze opening is de laatste in een reeks nieuwe ontwikkelingen, na de opening van a&o Edinburgh City in 2021, a&o Rotterdam in 2022 en a&o Firenze Campo di Marte (Florence) later dit jaar.
En ook voor de komende jaren heeft de keten nog vele leuke steden op het oog om uit te breiden.

Toplocatie aan zee

Brighton, dat binnen een uur met de trein bereikbaar is vanuit de hoofdstad London, heeft veel te bieden met levendige stranden, cultuur, kunst en evenementen. De wijk Lanes is populair om zijn individuele winkels, een verscheidenheid aan pubs, cafés en restaurants, musea en galerieën, monumenten en historische bezienswaardigheden. Wil je meer lezen over de bruisende stad Brighton, lees dan zeker ook de blog die wij hierover hebben geschreven!

Wat te doen in Brighton?

Lees ook deze blogs

Wil je nog meer lezen over leuke plekken om te overnachten? Lees dan zeker ook deze blogs!

footer 8
Spread the love


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *